جلسه سوم مجمع مقام سازمان فضای مجازی سراج با موضوع "جایگاه خدمات پایه و کاردبردی در اقتدار سایبری" و با حضور دکتر ناصر فروغی برگزار شد.
دکتر فروغیفر در این نشست به اهمیت خدمات و شکل گیری فضای حکمرانی در فضای سایبر از طریق انواع خدمات کاربردی اشاره کردند: این حکمرانی که گفتیم، لایه هایی دارد که یک لایهاش، لایه سرویس (خدمات) است. لایه سرویس چیست؟ چرا اهمیت دارد و نقشش در قوت و حکمرانی چیست؟ یکی از کارهای مهمی که انجام می دهد خواناسازی است. به طور خاص سرویس های شبکه اجتماعی جامعه را برای ما ایزی تو رید (easy to read) (خواناسازی) میکند، حکمران می تواند جامعه را راحتتر راهبری بکند، چون می داند که نیاز شما چیست؟ چه کاری می کنی؟
نه فقط شما، بلکه در سطح کلان کل جامعه را میداند، با جزئیات دقیق میداند مردمشان چه میخوانند، چه جوکی را دوست دارند؛ چه کتابی را میپسندند، جامعه را برایشان قابل خوانش میکنند و حالا بینید جامعه ما وقتی برای غرب قابل خوانش بشود، اتفاقش میشود این که میبینیم! با چه دسیسهها و طرحهایی، سعی میکنند، روی کجاها دست بگذارند و چه کاری انجام بدهند.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی و تکنولوژی آن یک فضا و تکنولوژی حکمرانی است افزود: جلوگیری از تحمیل حکمرانی جهانی نیازمند تحول در لایه خدمات است؛ اگر می خواهیم بایستیم! لایه خدمات، لایهای است که ما از آن غافل بودیم؛ ما نسبت به تحلیل و طراحی پایگاه تولید قدرت در لایه خدمات غفلت داشتیم و این بزرگترین نقطه ضعف ما در فضای مجازی است.
دکتر ناصر فروغی فرمودند: می گوییم خب هدف اصلی ما چیست؟ توسعه نقاط قوت در فضای مجازی، چگونه اتفاق می افتد؟ در گروی چیست؟در گرو یک چمله است، در گرو حرکت از کاربری فضای مجازی به سمت حکمرانی فضای مجازی است. مامادامی که کاربران فضای مجازی هستیم هرچقدر هم رگولاتوری کنیم ، هر چقدر هم فیلترینگ داشته باشیم ، هرچقدر هم قوانین سفت و سخت داشته باشیم ، هرچقدر هم کباده کشی بکنیم ، تعارف نداریم ، نقاط قوتمان را نتوانسته ایم توسعه دهیم فلذا توسعه نقاط قوت در فضای مجازی یعنی حرکت از کاربری فضای مجازی به سمت حکمرانی فضای مجازی.