نشست سی و یکم با موضوع تبیین سیاستگذاری فضای مجازی مبتنی بر حکمرانی قانونمند باحضور خانم فاطمه کریمی (دکتری سیاستگذاری فرهنگی از دانشگاه امام صادق علیه السلام) برگزار شد.
در این نشست انواع مدلهای حکمرانی سلسله مراتبی، شبکهای، بازاری و غیره ارائه گردید و مفهوم و راهکارهای تحقق حکمرانی قانونمند بیان گردید.
این نشست از مقام با محوریت بانوان مطالبهگر قوت و اقتدار فضای مجازی در روز پنجشنبه برگزار شد.
در این نشست استاد محترم ضمن توضیح موضوع جلسه و حکمرانی قانونمند و پاسخ به پرسشهای مخاطبین گرامی سه مدل از حکمرانی را به شرح زیر ارائه کردند.
(۱) حکمرانی سلسله مراتبی: حکمرانی سلسله مراتبی سبکی از حکمرانی است که در آن قدرت و
اختیار در رأس یک ساختار سازمانی مشخص متمرکز میشود این ساختار به طور معمول هرمی شکل است، با یک فرد یا گروه منفرد در بالا و به دنبال آن لایه هایی از افراد در سطوح گوناگون
که به سطح بالایی مرتبط هستند.
۲) حکمرانی به مثابه :بازار حکمرانی بازار مبتنی بر اصول اقتصاد بازار است. در این مدل، تصمیمات از طریق تعامل عرضه و تقاضا در یک بازار رقابتی بدون دخالت دولت یا دخالت حداقلی دولت اتخاذ میشود مشخصه این شبکه رویکرد غیر متمرکز است که تصمیم گیرنده در آن بازیگران فردی بر اساس منافع شخصی هستند نه یک مرجع متمرکز حکمرانی.
۳)حکمرانی شبکه ای حکمرانی شبکه ای مفهومی نسبتاً جدید است که در پاسخ به ماهیت به هم پیوسته جامعه مدرن پدیدار شده است. در گذشته حکومت به طور معمول با نهادهای رسمی مانند دولتها و شرکتها مرتبط بود اما در دنیای امروز بسیاری از مهمترین دشواریهای پیش روی جامعه به همکاری بین بازیگران و بخشهای متعدد از جمله سازمانهای جامعه مدنی، کسب و کارها و دولتها نیازمند است در حکمرانی شبکه ای اختیار تصمیم گیری بجای تمرکز بر فردی و نهادی واحد بین چندین بازیگر توزیع میشود. این ویژگی در شرایطی که طیف متنوعی از دیدگاهها و تخصصها برای حل چالشهای پیچیده مورد نیاز است، سودمند خواهد بود اما پرواضح است که مدیریت و هماهنگ کردن اقدامات شبکه ای بزرگ و متنوع نیز دشواری هایی در پی دارد.
در پایان این جلسه استاد محترم نشست ضمن پاسخ به سوالات مخاطبین، از ضروریات حکمرانی قانونمند در سیاست گذاری کشور صحبت کردند.
فیلم کامل این نشست در حال بارگذاری میباشد.