چیستی قوت در فضای سایبر

جلسه اول مجمع مقام سازمان فضای مجازی سراج با موضوع "چیستی قوت در فضای سایبر" و با حضور دکتر احسان کیان خواه برگزار شد.


در این نشست دکتر احسان کیان‌خواه در راستای تبیین چیستی قوت سایبری، به تبیین مفهوم قوت و قدرت در ادبیات دینی و قرآنی پرداخت. به نظر ایشان قوت طیفی از توانمندی‌ها و قابلیت‌هاست که از قلب به جوارح جاری می‌شود و امکان انجام یا ترک فعل را خواهد داشت.

قوت و قدرتی پایدار و مستحکم است که بر اساس استعدادهای درونی شکل می‌گیرد. اگر قدرت مبتنی بر منابع درون سرزمینی شکل نگیرد، چون غبار پراکنده خواهد شد. ماهیت قدرت است که استقلال و استحکام ساخت درون را مشخص می‌کند.

از دیدگاه دکتر کیان‌خواه، قوت و قدرت سایبری، امکان عالم سازی است. سیر و صیرورت سایبر از فناوری تا صورت انسانی و اجتماعی آن و قواعد حکمرانی و جهت‌دهی‌اش منجر به شکل‌گیری عالم و جهانی برای زیست خواهد شد. جهانی که برساخته فناوری‌های ارتباطی و پردازشی است و فرهنگ و سبک زندگی خاص خود را ترویج می‌کند. به بیان کامل‌تر تحقق کامل سایبر منجر به ظهور عوالم موازی سایبری خواهد شد که ترکیبی از شبکه، داده، پلتفرم، فرهنگ و سبک زندگی است. براین‌اساس دارنده توییتر و اینستاگرام را می‌توان صاحبان قدرت سایبری دانست.

کیان‌خواه معتقد است جهان زیست برساخته از هویت دینی و ملی شرط هم‌ترازی قدرت سایبری در ابعاد جهانی است. ایشان افزود این عالم ترکیبی از ابزارها و مفاهیم سخت و نرم است. وقتی سکو و پلتفرمی مبتنی بر فلسفه و فرهنگ جامعه ساخته می‌شود و تعامل و زیست بر اساس آن شکل‌می‌گیرد، اقتصاد، سیاست و هویت نیز مبتنی بر این عناصر هویتی بازتولید می‌شود.

برای داشتن آینده با تراز جهانی و تحقق کشور اسلامی که مقدمه‌ سازی تمدن نوین اسلامی است، لازم است فضا و عالم سایبری مبتنی بر مبانی فکری انقلاب اسلامی توسعه یابد و گستره آن در سطح جهان و در معرض تمام انسان‌های استکبار ستیز و جبهه مقاومت قرار گیرد.


 

قوت در فضای مجازی چیست؟
اهمیت آن در افق سایبر چیست؟